ГоловнаСуспільствоВійна

Полторак закликав добровольчі батальйони вступити в ЗСУ

Діяльність будь-якого збройного формування має бути врегульовано за законом

Полторак закликав добровольчі батальйони вступити в ЗСУ
Фото: Сергей Нужненко

Міністр оборони Степан Полторак закликав усіх добровольців чимшвидше приєднатися до Збройних сил України.

Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони.

"Діяльність будь-якого збройного формування має бути врегульовано в рамках законодавчого поля. Тому закликаю всіх добровольців у найкоротший термін зробити свій вибір і приєднатися до силового блоку країни: від цього залежить майбутнє нашої держави. Тільки об'єднавшись в одну потужну силу, ми зможемо ефективно протистояти будь-якому супротивникові , який вирішить зазіхнути на свободу і територіальну цілісність України", - заявив Полторак.

Аналогічну заяву зробив секретар РНБО Олександр Турчинов на офіційному сайті відомства. За його словами, для перемоги над ворогом необхідна єдина, монолітна, професійно навчена, добре озброєна і керована з єдиного центру армія.

"Для того, щоб уникнути штучно створених інцидентів, є тільки один шлях - прискорити перехід до лав нашої армії справжніх патріотів, готових захищати країну не в інтернет-просторі або на мітингах, а на фронті", - заявив Турчинов. Він також зазначив, що цьому процесу немає альтернативи, і військове керівництво разом з лідерами патріотичних рухів має повністю цьому сприяти.

Голова СБУ Валентин Нливайченко також закликав добровольців приєднатися до збройних сил.

"Переконаний, що загартовані в боях за незалежність України бійці "Правого сектору" підсилять українське військо і повинні отримати від держави правовий статус і соціальний захист", - йдеться в коментарі Наливайченка на сайті СБУ. На його думку, це так само очевидно, як і те, що збройні сили і сили безпеки нашої держави мають бути єдиною силою, яка забезпечує оборону України. 

Нагадаємо, вчора ввечері спецпризначенці 25-ї і 95-ї бригад оточили базу "ПС" у Дніпропетровській області. Водночас з'явилася інформація про примусове роззброєння "правосеків", які воюють переважно трофейною зброєю. У результаті переговорів у Генташбі сторони домовились, що ДУК найближчим часом увійде до ЗСУ, а силового роззброєння "ПС" не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram