ГоловнаСуспільствоВійна

ГПУ повідомила про підозру екс-начальнику одеської міліції через події 2 травня

Керівництво МВС не забезпечило належної охорони громадського порядку

ГПУ повідомила про підозру екс-начальнику одеської міліції через події 2 травня
Фото: www.facebook.com/vitaliy.umanets

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру у службовій недбалості під час подій 2 травня 2014 року колишньому начальнику ГУ Міністерства внутрішніх справ в Одеській області Петру Луцюку.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Генпрокуратура проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання службових обов'язків посадовими особами ГУ МВС в Одеській області, які не забезпечили охорону громадського порядку 2 травня 2014 року в Одесі, що призвело до трагічних наслідків. За результатами попереднього розслідування екс-главі ГУ МВС в Одеській області 30 квітня 2015 року повідомлено про підозру у службовій недбалості", - йдеться в повідомленні.

Під час слідства встановлено, що керівництво МВС не забезпечило належної охорони громадського порядку, що призвело до сутичок колони учасників маршу "За єдність" з організованою групою осіб, які намагалися перешкодити проведенню цього маршу. В результаті сутичок почалися масові заворушення на площі Куликове поле біля Будинку профспілок і на деякий час повністю вийшли з-під контролю міліції.

Роковини Одеської трагедії: розслідування неефективне, правосуддя вершиться вибірково

"В результаті в районі Грецької площі отримали вогнепальні поранення 18 осіб, з яких 6 загинули. Під час пожежі в Будинку профспілок загинули 42 людини, з яких 10 отримали тілесні ушкодження внаслідок падіння, намагаючись врятуватися від пожежі і 32 - загинули внаслідок отруєння чадним газом і продуктами горіння. Всього під час масових заворушень понад 250 осіб отримали тілесні ушкодження", - наголошується в повідомленні

Раніше ГПУ встановила, що колишній заступник начальника одеської міліції Дмитро Фучеджи, який розшукується за підозрою в організації масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі, ховається на території невизнаної Придністровської Молдавської Республіки.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 осіб. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що заворушення були організовані і навмисне сплановані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram