ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони: МЗС Росії не слід робити заяви з непідтвердженою інформацією

Український генерал нагадав про минулі провокації бойовиків

Міноборони: МЗС Росії не слід робити заяви з непідтвердженою інформацією
Участники Совместного центра по контролю
Фото: mil.gov.ua

МЗС Росії не слід робити офіційні заяви на підставі непідтвердженої інформації про ситуацію на сході України.

Про це заявив генерал-майор ЗСУ Андрій Таран, який представляє Україну у спільному центрі з контролю і координації на Донбасі, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Непідтверджена інформація про обстріли житлових масивів Донецька, які нібито здійснювали підрозділи Збройних сил України, не має бути підставою для офіційних заяв міністрів закордонних справ інших держав", - зазначив він на сьогоднішньому брифінгу у Соледарі.

Генерал нагадав, що в минулому вже фіксувалися факти провокаційних обстрілів з боку бойовиків, які відкривали вогонь по житлових кварталах населених пунктів, які знаходилися на території, контрольованій ними самими.

Нагадаємо, що нічний обстріл Донецька стався на тлі зростання побоювання, що бойовики знову почнуть активні військові дії на сході країни.

Це відразу ж викликало бурхливу реакцію з боку російського МЗС. Його голова Сергій Лавров моментально зв'язався з діючим головою ОБСЄ Івіцою Дачичем і зажадав "від Києва негайно припинити грубе порушення Мінських домовленостей". Заява російського МЗС з'явилася у його фейсбуці пізно вночі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram