ГоловнаСуспільствоВійна

Стали відомі особи добровольців АТО, затриманих за вбивство міліціонерів

Імовірно, затримано також добровольця "Айдару" Віту Заверюху

З'явилася інформація про затриманих за напад на АЗС і вбивство міліціонерів, які було скоєно в ніч проти 4 травня. Двоє з них - добровольці АТО. Імовірно, затримано також добровольця "Айдару" Віта Заверюху, героїню однієї з публікацій LB.ua.

Як розповів LB.ua колишній активіст і колишній доброволець батальйону "Київ-2" Євген Карась, друзі не можуть зв'язатися з Вітою з 4 травня. Вони впевнені, що її затримали. На відео зізнання, опублікованому прес-службою МВС, один із затриманих говорить про те, що їх мала "прикривати" якась Віта. Водночас міліція і прокуратура нічого не повідомляють про затримання дівчини.

Із трьох затриманих двоє - бійці добровольчих батальйонів, двоє - неповнолітні.

"Євген Кошелюк - 20 років, уродженець Харківської області, проходив службу в батальйонах "Азов", "Айдар" і "Торнадо"; Андрій Романюк - 17 років, напівсирота, був снайпером одного з добровольчих батальйонів; Микола Монішенко - уродженець Києва, учень 11 класу київської школи "Домінант"; Вадим Пинус - 23 роки, уродженець Харківської області, загинув під час затримання", - написав Карась. Він повідомив LB.ua, що інформацію про затриманих отримав від їхніх друзів.

Те, що першим докладну інформацію про затриманих, а також відео зізнання опублікував російський телеканал Life News, Карась пояснює тим, що в українській міліції є люди, які зливають інформацію сепаратистам.

Також, за його інформацією, двоє вбитих міліціонерів - Юрій Романенко і Юрій Христенок - колишні "беркутівці", які брали участь в атаці на Автомайдан у Кріпосному провулку. Прізвище "Романенко" є у списках, опублікованих Автомайданом.

Нагадаємо, в ніч проти понеділка молоді люди в масках, погрожуючи зброєю, скоїли розбійний напад на автозаправну станцію. Вони поранили співробітника АЗС і забрали з каси близько 800 гривень.

Коли правоохоронці спробували затримати нападників, почалася стрілянина, в результаті якої загинули двоє міліціонерів, ще троє потрапили до лікарні з пораненнями. Одного зі зловмисників також убили. У затриманих вилучили автоматичну зброю, гранатомет і вибухівку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram