ГоловнаСуспільствоВійна

Москаль вирішив заборонити транспортне сполучення з ЛНР

Губернатор порадив бойовикам пити "сечу, а не пиво"

Голова Луганської області Геннадій Москаль з 12 травня забороняє будь-яке транспортне сполучення з територією, підконтрольною терористичній організації ЛНР.

Таке рішення він ухвалив після того, як у лісосмузі біля села Вікторівка Попаснянського району за 10 км від лінії розмежування знайшли дві вантажні машини з пивом, пише прес-служба Москаля.

Фото: moskal.in.ua

Фото: moskal.in.ua

"Про те, що в лісосмузі ховаються фури з алкоголем, мені розповіли місцеві жителі. За їхніми словами, вантажівки на окуповані території через цю місцевість їздять регулярно, хоча моїм розпорядженням перетин лінії розмежування для вантажів заборонено", - поскаржився Москаль.

Губернатор підкреслив, що постійні порушення розпоряджень про рух вантажу у напрямку окупованих територій приведуть до того, що переміщення транспорту в бік ЛНР буде заборонено повністю, в тому числі для легкових автомобілів. "Всі автомобільні дороги перекриють, виняток залишиться тільки для пішоходів", - підкреслив Москаль.

На відео з місця, де були знайдені фури, Москаль каже, що це рішення набуде чинності з 12 травня.

Нагадаємо, що з 1 травня єдиний пункт пропуску в Луганській області Лисичанськ-Гірське-Золоте-Первомайськ можна було перетинати тільки на легковику або пішки. Глава області мотивував таке рішення неврегульованістю перетину лінії розмежування на законодавчому рівні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram