ГоловнаСуспільствоВійна

На сході України перебувають 9 тис. російських військових, - штаб АТО

За словами Федичева, на сході України перебувають 43 тис. бойовиків, включаючи солдатів російської армії

На сході України перебувають 9 тис. російських військових, - штаб АТО
Российские военные (архив)
Фото: EPA/UPG

Заступник командувача антитерористичної операції Валентин Федичев заявляє, що зараз на Донбасі перебувають щонайменше 9000 військовослужбовців Збройних сил Росії.

Загалом же бойовиків у складі незаконних збройних формувань на сході України, з урахуванням росіян, - 43 тис., сказав Федичев в ефірі "5 каналу", передає "Радіо Свобода".

Крім того, за його словами, які наводить "Українська правда", на озброєнні російського угруповання близько 190 танків; всього на озброєнні бойовиків понад 700 танків.

Також Федичев заявив, що жодного військового арсеналу на територіях Донбасу, зараз окупованих бойовиками, де б зберігалися боєприпаси або військова техніка, не було. "Заяви військово-політичного керівництва Росії про те, що техніка на Донбасі не завезена з Росії, а з частково захоплених таких арсеналів - брехня", - заявив Федичев.

Росія заперечує численні повідомлення про участь підрозділів її Збройних сил у війні проти України на Донбасі на боці сепаратистів і визнає тільки наявність там російських "добровольців".

Сепаратисти не раз заявляли, що сотні одиниць важкої зброї, в тому числі нових зразків, які є на озброєнні тільки в Росії, було захоплено в боях з українськими військами або в захоплених ними військових частинах. Росія, у свою чергу, заявляє, що "не має жодних даних" про постачання такої зброї сепаратистам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram