ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовик "ДНР" отримав 9 років в'язниці за підготовку теракту у військовій частині

Чоловік отримав завдання підірвати військове містечко в Дніпропетровську

Бойовик "ДНР" отримав 9 років в'язниці за підготовку теракту у військовій частині
Фото: sbu.gov.ua

У Дніпропетровській області суд засудив до дев'яти років в'язниці бойовика "Донецької народної республіки", який готував теракт на військовому складі.

Про це повідомляє офіційний сайт Служби безпеки України.

"Набув чинності вирок Бабушкінського районного суду Дніпропетровська стосовно місцевого мешканця, який готував теракт на військовому складі паливно-мастильних матеріалів аеромобільної бригади ЗСУ. На етапі підготовки СБУ запобігла злочину, затримавши зловмисника з вибухівкою", - йдеться в повідомленні.

Затриманим виявився 30-річний житель міста Марганець, бойовик терористичної організації "ДНР". Його затримали в жовтні 2014 року на конспіративній квартирі. Під час обшуку квартири вилучено 16 кг пластиду з детонаторами,  заховані в сувенірну "голову богатиря", пістолет Макарова з патронами і посвідчення працівника "генеральної прокуратури "ДНР".

Слідство встановило, що чоловіка скерували до Дніпропетровська для здійснення теракту у військовому містечку.

Вироком суду його визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу, і призначили покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше Вінницький суд засудив бойовика "ЛНР" до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram