ГоловнаСуспільствоВійна

Стали відомі імена затриманих на Донбасі військових ГРУ РФ (оновлено)

Один з росіян боявся, що йому виріжуть нирки

Українські лікарі назвали імена вох російських військовослужбовців, затриманих бійцями батальйону "Айдар" в місті Щастя Луганської області. Про це повідомляє inforesist.org.

Як розповів лікар диспансерного відділення, один їхній полонений, Олександр Олександров, родом з Самари (в/ч спецназу з м.Тольятті, розквартированих в Луганську), другий - Євген Еровєєв (офіцер російського спецназу) були доставлені в медслужбу батальйону "Айдар" та 59 -го госпіталю.

Фото: inforesist.org

Російські військові розповіли, що командування повідомило ніби батальйон "Айдар" виведений з Щастя, покинув ТЕС і вони вирішили перевірити - чи це так.

"Як завжди в таких випадках, російські диверсанти дуже турбувалися за свої органи, які медики-карателі повинні у них вирізати з метою продажу, про що, з їхніх слів, їх постійно попереджають батьки-командири. Один з офіцерів-окупантів навіть зажадав оперувати плече без наркозу - стеріг свої нирки - і ми пішли назустріч побажанню терористичного трудящого", - написав на своїй сторінці лікар Григорій Максимець.

За його інформацією, другому російському диверсанту - Саші Олександрову з Самари наклали на перебиту стегнову кістку апарат зовнішньої фіксації. Джерела InfoResist в Генеральному штабі підтвердили, що ГРУшникам, які потрапили в полон, була надана медична допомога і вони були прооперовані. "Один солдат отримав поранення в руку, інший - в ногу", - повідомив співрозмовник.

За даними "Цензору", позивний Єрофєєва - "Дельфін", позивний Олександрова - "Алекс".

Дельфін
Фото: censor.net.ua
Дельфін

Алекс
Фото: censor.net.ua
Алекс

Видання зазначає, що 16 травня близько 14:30 в районі Луганської ТЕС у місті Щастя відбулося бойове зіткнення бойової групи Департаменту контррозвідки СБУ і підрозділу 92-ї окремої механізованої бригади (в/ч В6250, м.Чугуїв) з розвідувальним загоном сил спеціального призначення ЗС РФ (чисельністю до 30 осіб).

Під час ході бою було поранено і взято в полон двох російських військовослужбовців. З української сторони був убитий 1 військовослужбовець Вадим Пугачов і поранений співробітник СБУ.

Під час допиту полонені росіяни розповіли, що належать до кадрового складу 3-ї окремої гвардійської бригади спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС РФ (3-а окрема гвардійська Варшавсько-Берлінська Червонопрапорна ордена Суворова III ступеня бригада спеціального призначення в/ч 21208, м. Тольятті, командир бригади - гвардії полковник Щепін С.).

У затриманих вилучено автомат АК (російського виробництва). Зараз затримані перебувають у міській лікарні Краматорська (Донецької області). Зі свідчень Єрофєєва і Олександрова випливає, що вони прибули на підконтрольну бойовикам територію в березні 2015 року в складі підрозділу своєї бригади і виконували бойові розвідувально-диверсійні завдання проти сил АТО.

16 травня їм була поставлена задача провести розвідку території Луганської ТЕС, з'ясувати стан її охорони для подальшого захоплення підрозділами бойовиків "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram