ГоловнаСуспільствоВійна

У Міноборони РФ назвали затриманих спецпризначенців колишніми військовими

Представник Міноборони закликав українську сторону звільнити затриманих

У Міноборони РФ назвали затриманих спецпризначенців колишніми військовими

У Міноборони Росії вимагають припинити тортури і звільнити колишніх військовослужбовців, затриманих СБУ в Луганській області. Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, передає РІА "Новости".

"Ми проінформовані про влаштоване сьогодні спільне шоу Генерального штабу України та СБУ, присвячене затриманню в Луганській області нібито двох російських військовослужбовців. Захоплені СБУ в Луганській області громадяни Росії Олександр Александров та Євген Єрофєєв на момент свого затримання 17 травня ц. р. не були чинними військовослужбовцями Збройних сил РФ", - повідомив він.

"Ми перевірили інформацію української сторони, - ці хлопці раніше справді проходили службу в одному зі з'єднань ЗС РФ і мають військову підготовку. Більше того, можу підтвердити, що до нас звернулося керівництво Асоціації ветеранів військ спеціального призначення з проханням вийти офіційними каналами на Генштаб України з метою припинити знущання над своїми пораненими товаришами з боку співробітників СБУ під час вибивання вигідних свідчень", - сказав він.

Асоціація ветеранів військ спеціального призначення підкреслює, що це їхнє наполегливе прохання, додав Конашенков. Він закликав до звільнення Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Нагадаємо, 16 травня під час бою під Щастям у полон було взято двох військовослужбовців 3-ї окремої бригади спецпризначення Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил РФ - капітана Євгена Єрофєєва і сержанта Олександра Александрова. Їх доставили до Києва, зараз вони перебувають у центральному клінічному госпіталі столиці.

У бою, в якому було взято в полон спецпризначенців, загинув один український військовий, ще троє були поранені.

Советник главы СБУ Маркиян Лубкивский заявил, что полонені російські спецпризначенці не підлягають обміну і не будуть повернуті Росії в рамках якихось домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram