ГоловнаСуспільствоВійна

Боєць, який втратив в АТО руку, не може отримати житло. Потрібна допомога (оновлено)

Сергій Гордійчук живе в негазифікованому селі, хоча через відсутність руки не може рубати дрова

Військовослужбовець 30-ї мехбригади, учасник бойових дій Сергій Гордійчук, який пережив важке поранення і ампутацію, не може домогтися отримання житла в райраді. Про це LB.ua розповіли волонтери.

Гордійчук одружений, має двох неповнолітніх дітей. Усі вони разом із батьками живуть у маленькому будинку в с. Колодянка Новоград-Волинського району Житомирської області (житлова площа - 42 кв. м). Але брак житлоплощі на дві сім'ї - не головна проблема. У Колодянці немає газового опалення - тільки пічне, а Сергій, який залишився без руки, не здатен заготовлювати дрова для обігріву будинку.

За його словами, він уже звертався до голови Новоград-Волинської районної ради Житомирської області Франца Весельського і його заступниці з питань соціальної політики Наталії Данильчук. Але з райради його безапеляційно перенаправили в рідну сільраду, де й поставили на облік, незважаючи на вагомі причини просити житло в районі.

«Письмових відмов ніхто не давав. Усно мені сказали: за місцем прописки - будь ласка, а про районний центр можеш навіть не мріяти", - сказав Гордійчук у коментарі LB.ua.

Отримавши поранення в серпні минулого року, боєць зайнявся питанням отримання житла тільки з січня 2015-го. "Без документів мене навіть на поріг ніхто не хотів пускати", - зазначив Гордійчук. Він пройшов медкомісію, оформив статус учасника бойових дій, а потім - інваліда війни.

Після лікування боєць пройшов протезування в Києві. Волонтери київського військового госпіталю, які допомагали Сергієві, звернулися до редакції LB.ua з надією на те, що хтось із можновладців або просто добре забезпечених людей захоче допомогти йому розв'язати житлову проблему. Зв'язуватися з редакцією за е-мейлом: [email protected].

Сергій Гордійчук брав участь у багатьох бойових операціях, у тому числі звільняв н.п. Григорівка, Степанівка, Лутугине, Маринівка, брав участь у бою під Савур-Могилою. Після поранення 4 серпня (під час другого штурму Маринівки) його протягом 12 годин не могли доставити у госпіталь через постійні обстріли. Така затримка вкупі з втратою крові та перебуванням на спеці вартувала бійцеві руки.

2012 року голову Новоград-Волинської районної Франца Весельського нагородили орденом за заслуги 3-го ступеня - нагороду він отримав з рук Януковича, який тоді був президентом.

Нагадаємо, торік читачі LB.ua зібрали гроші на купівлю будинку для бійця АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram