ГоловнаСуспільствоВійна

Україна направила РФ ноту протесту через тольяттінських спецпризначенців

Затримання російських військових - це наочний доказ порушень міжнародного права

Україна направила РФ ноту протесту через тольяттінських спецпризначенців
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ України направило Російській Федерації ноту протесту у зв'язку із затриманням російських військових на Донбасі.

Про це на брифінгу заявив посол МЗС з особливих доручень Дмитро Кулеба, інформує "112 Україна".

"Сьогодні на адресу міністерства закордонних справ РФ направили офіційну ноту протесту, оскільки затримання двох військовослужбовців Єрофєєва і Александрова, є наочним доказом усіх порушень міжнародного права, які відбуваються з боку РФ в контексті її агресії проти України", - заявив Кулеба.

Нагадаємо, 17 травня боєць батальйону "Айдар" Іван Макар повідомив про захоплення в полон двох російських військових. За словами полонених, до них дійшла інформація, що зі Щастя пішов батальйон "Айдар", і вони вирішили це перевірити. Полонених вже прооперували, вони перебувають у київському військовому шпиталі.

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що затриманих військовослужбовців притягнуть до кримінальної відповідальності, і дав зрозуміти, що про обмін мова не йде. Тим часом у Тольятті, де знаходиться база третьої бригади ГУР ГШ РФ, відбувся мітинг з вимогою вивести з України російські війська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram