ГоловнаСуспільствоВійна

Жителі Маріуполя провели пікет біля офісу місії ОБСЄ

Маріупольці вважають ОБСЄ зрадниками

Жителі Маріуполя провели пікет біля офісу місії ОБСЄ
Фото: mariupol.tv

У Маріуполі під офісом ОБСЄ відбувся пікет з вимогою до представників організації відмовитися від пропозиції про демілітаризацію Широкиного.

Про це повідомляє mariupol.tv.

Як розповів активіст Ярослав Кравченко, маріупольська громадськість намагалася налагодити конструктивний діалог з представниками ОБСЄ, однак ті не відповідають на запитання.

"Коли ми запитували у спостерігачів, звідки в бойовиків "ДНР" озброєння, чому вони не фіксують обстріли з боку терористів, як так сталося, що бойовики їздять в автомобілі місії ОБСЄ, вони відповідали, що їхня мета - тільки встановлювати факти. Жодних конкретних відповідей ми не отримали", - розповів активіст.

До мітингувальників виходив голова місії ОБСЄ в Маріуполі Джеймс Пау. На запитання, чому місія не фіксує присутність у Широкиному російських військовослужбовців, він відповів, що не бачив у людей у камуфляжі шевронів російської армії. "Я бував у Широкиному частіше, ніж будь-хто з наших спостерігачів. Я знаю його краще, ніж своє рідне місто. Неодноразово я спілкувався з представниками "ДНР", проте жоден із них не говорив, що він військовослужбовець російської армії", - заявив Пау.

Активісти вийшли до будівлі ОБСЄ з українськими прапорами і плакатами "ОБСЄ бреше", "Маріуполь - не Дебальцеве", "ОБСЄ, забирайтеся з України", "ОБСЄ - зрадники". Біля будівлі офісу активісти виконали гімн України.

Нагадаємо, 15 квітня на відеоконференції тристоронньої контактної групи Україна запропонувала самопроголошеним "ДНР" та "ЛНР" демілітаризувати територію навколо Широкиного. 16 квітня у штабі АТО заявили про початок демілітаризації під контролем ОБСЄ. При цьому секретар РНБО Олександр Турчинов уточнив, що демілітаризація Широкиного не означає, що українські військові покинуть цей населений пункт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram