ГоловнаСуспільствоВійна

Рада збільшила площу Маріуполя й Артемівського району

Депутати перекроїли Донецьку область у зв'язку з окупацією.

Рада збільшила площу Маріуполя й Артемівського району
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада в середу ухвалила два проекти постанови, які змінюють межі Маріуполя, Волноваського та Артемівського районів.

Згідно з постановою №2321 (ухвалено 239 голосами), площу Маріуполя збільшено на 2,3 тисячі га за рахунок земель Волноваського району (які йому дісталися раніше від Новоазовського району), що перебувають у віданні Виноградненської сільської ради - села Виноградне, Піонерське і Приморське. Тож тепер площа Маріуполя становить 20,4 тис. га, а Волноваського району - 252,6 тис. га.

У пояснювальній записці до документа наголошено, що Виноградненська сільрада не має спільного кордону, зручних транспортних комунікацій та інших безпосередніх зв'язків з Волноваським районом, тому її приєднання ускладнює отримання соціальних, транспортних послуг, а також соціальних виплат населенням і збільшує соціальне напруження на цій території.

Згідно з постановою №2792 (ухвалено 283 голосами), площу Артемівського району збільшено на 1,3 тис. га за рахунок приєднання території Миронівської сільради і Світлодарської міськради. Тепер площа Артемівського району - 187,3 тис. га.

У пояснювальній записці до документа сказано, що Світлодарськ і Миронівське підконтрольні українській владі, але органи місцевого самоврядування, через які фінансували ці території, перебувають під ДНР, там не здійснюються видатки коштом державного та місцевих бюджетів у зв'язку з припиненням роботи органів Державної казначейської служби в Дебальцевому.

Нагадаємо, що Новоазовський район і Дебальцеве, за рахунок яких збільшено площу Маріуполя та Артемівського району відповідно, окуповані бойовиками ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram