ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ висунула звинувачення затриманим російським "грушникам"

Російським військовим дали змогу сконтактувати з рідними по телефону

СБУ висунула звинувачення затриманим російським "грушникам"
Фото: Макс Требухов

Російським військовослужбовцям Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, затриманим у Луганській області, висунули звинувачення.

Про це повідомив радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський у Фейсбуку.

"Повідомляю вас про те, що ввечері 19 травня затриманим військовослужбовцям ГРУ Генштабу Збройних сил Російської Федерації капітану Єрофєєву і сержанту Александрову українськими слідчими було особисто оголошено підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258 3 Кримінального кодексу за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР", - написав Лубківський.

Він також повідомив, що військовослужбовцям дали можливість зв'язатися по телефону з родичами.

"Капітан Єрофєєв скористався цією можливістю і поспілкувався зі своїми близькими. Телефони рідних Александрова продовжують мовчати", - зазначив радник голови СБУ.

Нагадаємо, колишній солдат армії РФ упізнав в одному із затриманих військових свого товариша по службі. Він розповів, що проходив службу під командуванням Євгена Єрофєєва в Тольятті у 2010 - 2011 роках і нічого не чув про те, щоб він звільнявся з бригади.

Раніше в Міноборони РФ відхрестилися від захоплених військовослужбовців, заявивши, що вони давно звільнилися з армії.

Зазначимо, що в бою, в якому взяли в полон російських спецпризначенців, загинув один український військовий, ще троє були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram