ГоловнаСуспільствоВійна

Військові за підтримки волонтерів відновили другий Ан-26

Борт використовуватиметься для евакуації поранених

У Бориспільської бригаді транспортної авіації за підтримки волонтерів з "Крил фенікса" відремонтували військово-транспортний літак Ан-26 під назвою "Рятунчик", повідомляє прес-служба уряду.

Це другий військово-транспортний літак цього типу, відремонтований на кошти, що надійшли від українців, за сприяння авіаційних підприємств і компаній (перший отримав назву "Везунчик"). Відновлювальні роботи проводив безпосередньо інженерно-технічний склад військової частини, в умовах відкритого аеродромного майданчика. "Сьогодні завершено перший етап підготовки літака до виконання санітарно-рятувальних операцій на території України - доведення до льотної придатності та початок експлуатації. Другим етапом планується санітарно-медичне обладнання борту для можливості оперативної евакуації поранених", - йдеться у повідомленні.

За даними "Крил України", на відновлення пішло 250 тисяч "народних" гривень, 400 тисяч спонсорських гривень і 200 тисяч гривень з бюджету Повітряних сил.

"Усе, що мали зробити авіаційні інженери і техніки, зроблено. Вони ще раз довели, що є фахівцями високого класу. Далі - знову справа волонтерів: знайти і закупити обладнання, щоб створити на борту умови для евакуації поранених. Це мобільний кондиціонер і генератор, апарати ШВЛ і стандартні реанімаційні набори. Необхідно встановити санвузол, стійки для апаратури та інвертор, укомплектувати літак термоковдрами, облаштувати місця для медичного персоналу та багато інших необхідних дрібниць", - йдеться у публікації.

Нагадаємо, що Україна за час АТО втратила 18 літаків і вертольотів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram