ГоловнаСуспільствоВійна

Тимчук звинуватив РЖД в перекиданні військової техніки для бойовиків

Росія передала терористам 200 танків і 80 систем реактивної артилерії

Тимчук звинуватив РЖД в перекиданні військової техніки для бойовиків
Фото: zik.ua

Народний депутат, керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук готує звернення до Генпрокуратури і Служби безпеки з проханням порушити кримінальну справу проти керівництва "Российских железных дорог" (РЖД) за доставку зброї та боєприпасів на Донбас.

Про це він заявив на своїй сторінці Фейсбуці.

"За даними групи ІО, тільки до початку травня після укладення других Мінських домовленостей в лютому 2015 року, РЖД перекинула на Донбас у розпорядження терористів близько 80 РСЗВ (в т.ч. і" Торнадо "), понад 200 танків, до 100 БТР і БМП, до 1 000 (!) вантажних автомобілів з боєприпасами та іншими засобами матеріально-технічного забезпечення", - написав Тимчук.

Окрім цього, за даними групи ІО, за період з 20 по 25 квітня на територію "ДНР-ЛНР" з Росії, завдяки РЖД, було завезено близько 80 вагонів з боєприпасами.

"Готую звернення до ГПУ та СБУ з проханням порушити кримінальну справу проти керівництва РЖД. І сподіваюся, що наші чиновники на основі цих справ ініціюють позови проти цієї транспортно-терористичної структури в міжнародних судових інстанціях", - підкреслив депутат.

Тимчук також нагадав, що ще в січні в.о. гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк заявляв, що відмовиться від співпраці з РЖД у разі, якщо стане відомо про співпрацю корпорації з бойовиками.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, на Донбасі знаходиться щонайменше 9000 військовослужбовців Збройних сил Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram