ГоловнаСуспільствоВійна

В СБУ пообіцяли розслідувати кожен випадок тортур з боку сил АТО

Наливайченко обговорив із представником Amnesty International доповідь щодо Донбасу

В СБУ пообіцяли розслідувати кожен випадок тортур з боку сил АТО
Фото: Макс Требухов

Служба безпеки готова спільно з військовою прокуратурою провести належне розслідування кожного випадку порушення прав людини з боку сил антитерористичної операції для з'ясування всіх обставин і встановлення істини.

Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко на зустрічі з виконавчим директором Amnesty International в Україні Тетяною Мазур.

"Сьогодні, 25 травня, голова СБУ Валентин Наливайченко та виконавчий директор Amnesty International в Україні Тетяна Мазур узгодили напрями співпраці. Зустріч відбулася з ініціативи голови СБУ, зокрема, з метою обговорення оприлюдненого організацією звіту про ситуацію з дотриманням прав людини на сході України", - повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський у фейсбуці.

Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

Представниця правозахисної організації подякувала Наливайченку за "миттєву реакцію на звіт дослідження" і висловилася за тісну взаємодію в питаннях попередження та покарання за порушення прав людини в зоні АТО.

У свою чергу Наливайченко зазначив, що СБУ високо цінує роботу організації та готова всіляко сприяти розслідуванню.

"СБУ готова надати всі наявні матеріали про злочини проти людяності, порушення прав людини, зокрема тортури і знущання, в анексованому Криму та на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей з боку сепаратистів і громадян Російської Федерації, зокрема, російських військовослужбовців", - підкреслив глава СБУ.

Він також попросив Мазура передати СБУ заяви організації про виявлені порушення для проведення перевірки.

"Кожну скаргу уважно вивчать, кожен підтверджений випадок обмеження або порушення прав людини розслідуватимуть, а винних притягнуть до відповідальності", - підкреслив Наливайченко.

Нагадаємо,

у своєму звіті Amnesty International заявила, що обидві сторони конфлікту на Донбасі жорстоко поводяться з полоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram