ГоловнаСуспільствоВійна

Суд призначив дату слухання у справі антимайданівця "Топаза"

Перше слухання по суті справи відбудеться 9 червня

Суд призначив дату слухання у справі антимайданівця "Топаза"
Фото: tsn.ua

Слухання у справі антимайданівця Ігоря Кромського, відомого на прізвисько "Топаз", призначено на 9 червня.

Відповідне визначення оголосив суддя Київського райсуду Сергій Діденко, інформує "Інтерфакс-Україна".

Кромський і його адвокат Олександр Шадрін просили оголосити перерву у підготовчому засіданні, посилаючись на відсутність другого адвоката, який, за їхніми словами, перебуває в лікарні після ДТП, а також більшості потерпілих (з 70-х осіб були присутні лише четверо). Крім того, Кромський і Шадрін просили повернути обвинувальний акт у прокуратуру для усунення недоліків.

Суд не задовольнив жодне з їхніх клопотань і призначив перше слухання по суті справи на 11:00 9 червня.

Нагадаємо, харків'янин Кромський став відомим за позивним "Топаз" після появи в Інтернеті відео, знятого в таборі "Антимайдану" у Маріїнському парку у 2013 році. Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки", і він кілька разів волає про допомогу до Кромського: "Топазе, дай команду!".

Кромського затримали 28 березня у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня. 29 березня 2014 року Ленінський райсуд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, з-під якого він незабаром утік. 25 квітня співробітники Служби безпеки затримали його під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews. 26 квітня 2014 року Київський райсуд Харкова ухвалив рішення про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 28 травня.

9 вересня 2014 року у Київському райсуді Харкова відбулося попереднє слухання у справі Кромського. Суд відмовився пом'якшувати йому запобіжний захід і продовжив арешт ще на 60 днів.

12 вересня 2014 року суд змінив йому запобіжний захід на особисте зобов'язання і повернув обвинувальний акт у прокуратуру. 3 жовтня 2014 року обвинувальний акт щодо Кромского повторно направили в Київський райсуд Харкова.

18 грудня суд змінив запобіжний захід щодо Кромського у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram