ГоловнаСуспільствоВійна

Росія відправила в "ЛНР" перевірку через тольяттінських спецпризначенців (оновлено)

Московські "куратори" довели бойовиків до істерики

Росія відправила в "ЛНР" перевірку через тольяттінських спецпризначенців (оновлено)
Спецназначенцы ГРУ со спецоружием
Фото: twitter.com/ServiceSsu

Урядова комісія Російської федерації відвідала "Луганську народну республіку", щоб з'ясувати обставини затримання двох російських спецпризначенців.

Про це повідомив радник голови Служби безпеки Маркіян Лубківський у Фейсбуці.

"Як повідомляють джерела СБУ в т.зв. "ЛНР", у тамтешніх бойовиків сталася істерика, тому що з Москви кілька днів тому приїжджала "серйозна урядова комісія з розслідування обставин потрапляння в полон двох ГРУшників", - написав Лубківський.

За його словами, московські "куратори" на місці шукали серед бойовиків "найбільш тямущих" очевидців для доповіді в цій справі.

"Кажуть, "тягали" на розмови і командирів козачого гвардійського батальйону "ЛНР", які в день сутички стояли поруч, за те, що не надали спецпризначенцям ГРУ підтримку і допустили їхнє захоплення", - зазначив радник голови СБУ.

"Розбиралися серйозно. З наслідками", - додав Лубківський.

Радник голови СБУ також повідомив, що стан здоров'я затриманих спецпризначенців - задовільний, а їхня медична реабілітація проходить нормально. Лікарі надають їм всю необхідну допомогу. "Укотре хочу підкреслити, що немає жодних перешкод для відвідування цих громадян консульськими співробітниками посольства РФ в Україні... Їх допустять до заарештованих після узгодження російської стороною всіх процедурних питань з МЗС України", - додав Лубківський.

Нагадаємо, тольяттінських спецпризначенців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова взяли в полон біля Щастя Луганської області 16 травня. Під час затримання вони або їхні спільники вбили українського військовослужбовця. Тепер їм інкримінують терористичну діяльність. Російська сторона досі офіційно не зверталася до органів досудового розслідування з приводу організації зустрічі з полоненими військовослужбовцями. При цьому їх уже відвідали представники ООН, ОБСЄ, Червоного Хреста і журналісти, в тому числі представники міжнародних ЗМІ.

Раніше військовослужбовцям тольяттінської військової частини №21208, в якій служили затримані спецпризначенці, наказали здати мобільні телефони і видалити свої сторінки в соціальних мережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram