ГоловнаСуспільствоВійна

Уночі в зоні АТО були три бойові сутички

Бойовики зосередили обстріли на Донецькому напрямку

Уночі в зоні АТО були три бойові сутички
Фото: EPA/UPG

Увечері та вночі проти 28 травня бойовики обстрілювали позиції сил антитерористичної операції на Донбасі на різних напрямках.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуку.

Практично весь вогонь своєї артилерії терористи зосередили на Донецькому напрямку, обстрілюючи Піски, Тарамчук, Березове і Мар'їнку. З гранатометів цілили по Опитному, Новотроїцькому та шахті "Бутівка", з великокаліберних кулеметів - по Авдіївці.

"Уночі в районі Березового відбулася бойова сутичка з диверсійно-розвідувальною групою (ДРГ) противника. Там само злочинці застосували реактивну систему залпового вогню "Град", - зазначили в прес-центрі.

На Луганському напрямку бойовики з з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстріляли Горіхове, Жовте, Щастя, Трьохізбенку, Болотне.

На Артемівському - з мінометів бойовики обстріляли Лозове, Троїцьке і Новозванівку. Тут також відбулася бойова сутичка з ДРГ противника. Також відбувся бій у районі Неліпівки. В обох випадках українські військові дали гідну відсіч терористам, які були змушені відступити.

На Маріупольському напрямку з 120-міліметрових мінометів бойовики обстріляли Широкине, а з 82-міліметрових - Миколаївку.

"Ніч у районі Маріуполя минула в напруженій тиші", - зазначили в прес-центрі АТО.

Нагадаємо, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що під Маріуполем і біля Донецького аеропорту можлива подальша ескалація збройного конфлікту. У зв'язку із цим він має намір відвідати Київ і Дніпропетровськ 29 - 30 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram