ГоловнаСуспільствоВійна

Дівчина-медінструктор в АТО підірвалася на міні, потрібна допомога

Волонтер Ірина з позивним "Лютик" втратила обидві ноги і око.

25-річна Ірина Іванюш, медінструктор із Дрогобича з позивним "Лютик", 26 травня підірвалася на міні в зоні АТО і втратила ноги. Дівчина в тяжкому стані перебуває в лікарні, волонтери та друзі через ЗМІ та соцмережі просять про допомогу.

"Лютик", Гуменюк і інші солдати на позиції 24 травня
Фото: Борис Гуменюк
"Лютик", Гуменюк і інші солдати на позиції 24 травня

Про те, що сталося з Іриною, написав письменник Борис Гуменюк, який служить в АТО добровольцем, опублікувавши її фотографії, зроблені за 2 дні до події - "поблизу с. Водяне, на шахті, на самій передовій", - написав він.

"Моя колишня однокласниця, тендітна, але надзвичайно смілива дівчина Ірина, 25 років, яка перебувала в зоні АТО як медик-волонтер, підірвалася вчора на мінометному снаряді. Відірвані обидві ноги і вибито око", - повідомила Тетяна Богушевська на фейсбуці.

Ірину скерували в лікарню Мечникова у Дніпропетровську, лікарі роблять усе, щоб урятувати її. Як повідомляє ТСН з посиланням на лікарів, дівчина втратила 3 літри крові, була в комі, тепер вийшла, але перебуває на апараті штучного дихання. Моральний і фізичний стан Ірини дуже тяжкий. За словами Богушевської, її однокласниці допомагають не тільки лікарі, а й дніпропетровські волонтери та священики.

"Вона допомагала Україні ще з Майдану, тепер наш обов'язок - допомогти їй. Спасибі всім. Господи, допоможи. Просимо про молитву", - додала Богушевська.

За її словами, батьки дрогобиччанки вже готуються до поїздки. У сім'ї дві людини мають статус інваліда (мама і дідусь). Потрібні гроші. Для переказів мама Ірини відкрила спеціальні рахунки (карти ПриватБанку):

р/р 4149497831438827 ПриватБанк (для гривні), рахунок на ім'я мами Іванюш Ганни Петрівни (на лікування Ірини).

р/р 4149497831438819 ПриватБанк (для євро), на ім'я Іванюш Ганни Петрівни.

р/р 4149497831438801 ПриватБанк (долари), на ім'я Іванюш Ганни Петрівни.

Адреса для посилок і листів:

49005, Дніпропетровськ, обласна лікарня Мечникова, головлікаря, для пораненої Ірини Іванюш із Дрогобича - медінструктора, позивний "Лютик".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram