ГоловнаСуспільствоВійна

ГПУ підозрює директора шахти на Донбасі у фінансуванні тероризму

Чиновник завдав збитків держпідприємству на суму понад 430 млн грн

ГПУ підозрює директора шахти на Донбасі у фінансуванні тероризму
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура підозрює директора шахти на окупованій території Донецької області у фінансуванні терористів "ДНР" за рахунок коштів, отриманих від реалізації вугілля.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Директор однієї із шахт регіону, входячи в злочинне угруповання, разом зі спільниками незаконно заволодів майном ДП "Донецька залізниця", а саме - локомотивами і залізничними коліями. Своїми діями чиновник завдав збитків державному підприємству на суму понад 430 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що чиновник за підробленими документами реалізував енергетичним підприємствам України майже 4 тис. тонн вугільної продукції на суму понад 4 млн грн. Потім ці гроші спрямував на фінансування терористичної організації "ДНР".

Зараз чиновнику оголосили підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.2. ст. 258-5 Кримінального кодексу (фінансування тероризму). Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області відбувається досудове розслідування. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, у квітні в Донецькій області суд заарештував керівника шахти "Красноармійськвугілля" за підозрою в привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram