ГоловнаСуспільствоВійна

По Трьохізбенці і Станиці Луганській знову стріляли, - Москаль

Бойовики бомбили позиції українських військових з протитанкових ракет і мінометів

По Трьохізбенці і Станиці Луганській знову стріляли, - Москаль
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

У ніч проти суботи, 30 травня, бойвики так званої "ЛНР" обстріляли Станицю Луганську з правого берега Сіверського Дінця, який знаходиться під їх контролем. Проце на своєму сайті повідомив губернатор Лугнської області Геннадій Москаль, інформує "Укрінформ".

"Крім автоматичної зброї вогонь вівся з гранатометів і мінометів. В результаті прямого потрапляння міни зруйновано приватний будинок в центральній частині селища. Ніхто з господарів там тривалий час не проживав (люди виїхали ще торік році, рятуючись від війни), тому обійшлося без постраждалих. Системи життєзабезпечення в результаті обстрілів не перебиті", - підкреслив Москаль.

Крім того, за його інформацією, з 2 годині ночі і до 4.30 ранку йшов бій у Трьохізбенці. №Бойовики з боку Слов'яносербська обстріляли позиції наших поблизу близько напівзруйнованого моста з протитанкових керованих ракет і мінометів. З нашого боку поранених і загиблих немає, за достовірною інформацією, вогнем у відповідь було поранено (а, можливо, і вбито) декілька бойовиків", - додав Москаль.

За його словами, бойові дії минулої ночі велися також у Кримському (село біля колишнього 31 блокпосту на Бахмутці). На околиці села в районі протитуберкульозного санаторію зав'язувалися перестрілки з застосуванням автоматів, кулеметів, гранатометів і мінометів. Останні вибухи тут лунали сьогодні о 4 ранку. Житловий сектор залишився поза зоною ураження, інформації про поранених чи загиблих військових не надходило.

Нагадаємо, двоє бійців вночі були поранені під час бою в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram