ГоловнаСуспільствоВійна

У Ростові викрили підпільний шпиталь для бойовиків ЛНР-ДНР

Усю зиму місцеві жителі спостерігали реанімобілі з українськими номерами

У Ростові викрили підпільний шпиталь для бойовиків ЛНР-ДНР
Фото: www.donetskiy.org

Американські журналісти знайшли в російському Ростові приватний госпіталь, де проходять реабілітацію бойовики самопроголошених "ДНР" і "ЛНР",які втратили кінцівки в боях.

Як повідомляє видання The New Times, підозрілий особняк розташований у тихому кварталі в історичній частині міста. Всю зиму місцеві жителі спостерігали реанімобілі з українськими номерами і позашляховики. А навесні околицями почали бродити похмурі чоловіки - хто без ноги, а хто без руки.

"Будинок не відрізнити від десятків таких самих в окрузі: три поверхи червоної цегли, пластикові вікна. Це і є підпільний реабілітаційний центр для постраждалих у бойових діях. В основному сюди доставляють тих, хто втратив кінцівки. І в основному - українців", - пише журналіст Олена Романова.

Усередині будівля нагадує казарму з ліжками. За словами пацієнтів госпіталю, там проходять реабілітацію 34 людини.

"У просторій вітальні ми натикаємося на першу і чи не найбільшу палату. Вісім ліжок - хоча зрозуміти, на чому насправді там розкладені матраци, складно. І лише в кутку, виблискуючи облупленою фарбою, стоїть звичайне казармене двох'ярусне ліжко. Всі місця зайняті. Дуже важко відірвати погляд від першої зустрічної кукси, що виглядає з-під несвіжої ковдри, з пустого рукава футболки. Відводиш погляд і натикаєшся на страшну, велику пластикову ногу в безглуздому черевику", - описують журналісти нелегальний госпіталь.

Один з покалічених бойовиків - 46-річний донеччанин з позивним "Штиль", до війни встановлював домофони. Він втратив у боях ліву руку.

"Ну так, а як? Вони ж до нас прийшли. Ми ж бачили по телевізору, як у Слов'янську, Костянтинівці люди голими руками намагалися БТРи зупинити, а їх давили. А коли Стрєлков по телевізору сказав, що треба призивати жінок, вони нібито більш свідомі, я подумав: ну і як я після цього буду жити? І пішов", - пояснив він. Він каже, що пішов в "козаки", йому дали зброю, він пройшов навчання. Хто дав зброю і хто навчав, бойовик не розповів.

Нагадаємо, тяжкопоранених терористів вивозять для лікування в Ростов-на-Дону, решта проходять лікування на базі звичайних цивільних медустанов на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram