ГоловнаСуспільствоВійна

У Маріуполі вийшли на підтримку донецьких партизанів (фото)

Група "Равлик" на зараз перебуває під вартою в Маріупольському СІЗО

Жителі Маріуполя сьогодні вийшли на мітинг на підтримку партизанів групи "Равлик", які зараз перебувають під вартою в Маріупольському СІЗО.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, на Театральній площі міста проходив збір підписів за зміну запобіжного заходу - з "утримання під вартою" на "взяття на поруки".

"Справа не тільки в "Равликах", вони - це символ. Наші воїни захищають нас, не шкодують свого життя, але вони не вміють захищати себе. Вони занадто скромні, вони не знають, як це робити, тому, як мінімум, вони заслуговують нашої підтримки. Наше завдання - показати, що ми стежимо за цим процесом, щоб це не була каральна система проти тих людей, які не шкодували себе, а пішли воювати. Ми віримо в те, що всі три "равлики": і Богдан, і Саша , і Борис, - дійсно мають дуже хорошу історію - вони захищали свій Донецьк, а потім в перші дні пішли зі зброєю захищати Україну", - розповіла волонтер Марія Подибайло.

Учасники акції також підготували плакати із символікою "Равликів" з вимогою розібратися в ситуації і відпустити партизанів-патріотів.

Крім підписів під зверненням, жителі Маріуполя могли залишити слова підтримки на жовто-блакитних аркушах і прапорі. Все, що напишуть маріупольці, буде передано хлопцям у СІЗО. Також проходив збір коштів та передач (продукти харчування, мийніі засоби, ліки) для хлопців.

"Ми повинні підтримати наших партизанів, тому що вони борються із сепаратистами. Адже їх більша частина міста. Я сподіваюся, що наші зусилля даремно не пропадуть", - каже Людмила Василівна.

Активісти стверджують, що справу проти донецьких партизанів сфабриковано. Голова донецької міліції В'ячеслав Аброськін неодноразово заявляв на своїй сторінці у Фейсбуці про те, що міліція затримала не партизани, а бандитів.

Вірить більше партизанам, ніж міліції й учасниця акції Любов Іванова. "Хтось мав взяти сміливість і виконувати такі дії. Це люди, яким небайдужа доля їхньої країни. Ми зі свого боку, як можемо, так і підтримуємо їх", - говорить вона.

За час проведення акції було зібрано понад 200 підписів. Люди продовжують підходити, щоб залишити підпис у волонтерський штаб "Новий Маріуполь".

Нагадаємо, раніше жителі Маріуполя провели пікет біля офісу ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram