ГоловнаСуспільствоВійна

Розгляд апеляції російського "грушника" Єрофєєва перенесли на 10 червня

Обвинувачення повинно забезпечити доставку Єрофєєва до суду

Розгляд апеляції російського "грушника" Єрофєєва перенесли на 10 червня
Евгений Ерофеев

Апеляційний суд Києва переніс на 15:15 10 червня розгляд скарги захисту заарештованого військовослужбовця ГРУ Генштабу Збройних сил РФ Євгена Єрофєєва на обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Таке рішення ухвалено на сьогоднішньому засіданні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Суд мотивував перенесення розгляду апеляції тим, що Єрофєєва не доправили на засідання. Згідно з рішенням, сторона обвинувачення повинна забезпечити доставку Єрофєєва на наступне засідання.

Як і очікувалося, адвокат військовослужбовця Оксана Соколовська заявила клопотання про відмову її підзахисного від адвокатських послуг Валентина Рибіна, який розповів, що його найняла дружина Єрофєєва. При цьому адвокат повідомив, що поки що не спілкувався із заарештованим спецпризначенцем.

Нагадаємо, російського офіцера ГРУ Олександра Александрова і капітана ГРУ Євгена Єрофєєва затримали 16 травня в районі Щастя Луганської області під час спроби захопити стратегічний міст. Згодом їх перевели в Головний клінічний госпіталь Міноборони в Києві. 29 травня їм зробили перші планові операції.

19 травня військовослужбовцям оголосили підозру у скоєнні терористичних дій, а в п'ятницю, 22 травня, Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 липня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram