ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО: захопленого під Мар'їнкою українського військового катували

Бойовики використовували Романа Марченка, щоб оголосити поразку перемогою

Поранений і захоплений бойовиками поблизу Мар'їнки військовослужбовець 28-ї бригади ЗСУ Роман Марченко зробив низку заяв у Донецьку після тортур, сказав речник АТО Андрій Лисенко.

"Російська Федерація та її найманці продовжують зухвалу інформаційну агресію проти України з метою дискредитації Збройних сил України та приховування своєї власної поразки в боях під Мар'їнкою. Під величезним тиском бойовиків і загрозою для життя на так званій прес-конференції в присутності пропагандистських російських телеканалів Роман Марченко був змушений зробити низку заяв про хід бойових дій під Мар'їнкою 3-4 червня, які повністю повторюють брехливі повідомлення російсько-терористичних медіа", - сказав він на брифінгу, передає Інтерфакс-Україна.

Лисенко підкреслив, що інформація, озвучена Марченком, є неправдивою, виголошена під тиском і в результаті тортур бойовиків ДНР.

"Тортури заручників є грубим порушенням Женевських конвенцій. Україна закликає протилежну сторону надати Роману Марченкові всю необхідну медичну допомогу і допустити до нього представників міжнародних організацій, зокрема, СММ ОБСЄ", - зазначив речник АП.

Нагадаємо, Марченко в Донецьку заявив, що українська армія першою відкрила вогонь під Мар'їнкою і зазнала великих втрат.

Водночас звіт спостерігачів ОБСЄ чітко вказує, що бойовики пішли на штурм Мар'їнки першими, стягнувши туди велику кількість техніки.

Офіційні втрати сили АТО під Мар'їнкою - 4 бійці. ДНР визнала загибель 20 "ополченців" в цьому бою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram