ГоловнаСуспільствоВійна

Жителі Зарощенського спростували російську версію катастрофи "Боїнга"

Росія намагається перекласти провину за MH17 на Україну.

Жителі Зарощенського спростували російську версію катастрофи "Боїнга"
Фото: bild.de

Мешканці села Зарощенське, яке в Росії визначили як місце запуску ракети по малайзійському "Боїнгу", спростовують цю версію. Про це пише "Новая газета".

- Це дурниці! Чоловік у мене об'їхав машиною, сліди ж мусили залишитися, він об'їздив, усе оглянув, але там немає навіть сліду! Навіть від велосипеда. Як можна сказати, що із Зарощенського? Нічого не було! Брехня, справжнісінька.

- Ми б чули, якби хтось стріляв, а ми нічого не чули такого.

- Потім тільки по телевізору почули!

- Усе ми об'їздили, обдивилися. Жодних слідів! Усе це нісенітниці, що «Бук» стріляв! Ми б чули, а ми не чули.

- Тільки коли через нас літали ці самі гранати, ми чули, а тоді нічого не літало!

Бесіди з місцевими жителями записали на диктофон - проти цього зарощенці не заперечували. Розповідати те саме на камеру вони відмовлялися навідріз, побоюючись за свою безпеку.

Варто зазначити, що російське агентство ТАСС у понеділок опублікувало повну версію доповіді концерну "Алмаз-Антей" про катастрофу малайзійського літака. Концерн, який є виробником зенітних систем "Бук", 2 червня провів прес-конференцію, на якій подав доповідь про обставини аварії лайнера. За твердженням концерну, літак збили із зенітного комплексу "Бук-М1" ракетою 9М38М1, яка нібито є тільки у Збройних Сил України.

При цьому запуск ракети, на думку "Алмаз-Антея", здійснено з району селища Зарощенське Донецької області. Цю територію нібито контролювали українські війська.

Фото: tass.ru

Російська доповідь частково ґрунтується на підроблених супутникових знімках.

Нагадаємо, катастрофа лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Країни Заходу і України вважають, що літак збили з російського "Бука", який дислокувався в районі Сніжного. Слідство знає докладний маршрут цього ЗРК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram