ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі сім військових отримали поранення

Штаб АТО оприлюднив фото зруйнованих від обстрілів будинків

За добу на Донбасі сім військових отримали поранення
Фото: www.facebook.com/uacrisis

За минулу добу унаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, сім бійців отримали поранення, повідомляється у зведенні інформцентру РНБО.

На Маріупольському напрямку бойові дії здійснювалися лише у с. Широкине. Противник активізувався у другій половині дня і активно застосовував важке озброєння, зокрема 152-мм гармати і установки "Град-П".

На Донецькому напрямку знову активізувалися бойові дії у районі аеропорту. Крім активного застосування гармат і мінометів, противник підтягнув до лінії зіткнення бронетехніку - БМП і танки. Неспокійною залишається і ситуація в районі Горлівки - вогонь противника не вщухав на її західних, північних і східних передмістях. Неодноразово зафіксовано використання танків і 152-мм гармат із боку бойовиків на схід і захід від Світлодарського водосховища. Противник веде вогонь по позиціях військових і населених пунктах не тільки на лінії зіткнення, але і в глибині українській території на відстані 5-10 км від фронту, де прицільна стрілянина можлива тільки з артилерії калібром 122 мм і вище.

На Луганському напрямку точками найбільш інтенсивного протистояння були район Золотого і Попасної, де бойовики вели сильний мінометний вогонь, що призвело до пошкодження лінії електропередачі. Також сильний бій із застосуванням БМП з боку супротивника тривав у с. Кримське. Крім цього, противник вів вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів по Щастю і Станиці Луганській. Кілька житлових будинків повністю зруйновано. Характер боєприпасів і форма вирв дозволяють чітко визначити тип озброєння, яке застосував ворог - це були гранатомети СПГ-9, 120-мм міномети і зенітна установка ЗУ-23-2.

Учора в зоні АТО прикордонні загони і підрозділи ЗСУ зафіксували 30 польотів безпілотників супротивника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram