ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала бойовика батальйону "Привид" у Лисичанську

За співпрацю із терористами затримано працівника ТЕС "Щастя" і мешканку Рубіжного

СБУ затримала бойовика батальйону "Привид" у Лисичанську
База "призраков" в Лисичанске (архивное фото)
Фото: Макс Левин

Співробітники Служби безпеки затримали бойовика незаконного воєнізованого формування "Привид" (рос. "Призрак") у Лисичанську Луганської області.

Про це повідомляє офіційний сайт СБУ.

З'ясувалося, що 46-річний терорист із позивним "Німець" брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції під час операції звільнення Лисичанська. Зараз перевіряють його причетність до підриву мосту через річку Сіверський Донець.

Також співробітники СБУ в Щасті затримали працівника місцевої теплоелектростанції, який контактував із терористами "ЛНР".

"Чоловік систематично передавав інформацію про сили АТО, які дислокуються в місті, і коригував артилерійський вогонь бойовиків і по місту, і по міській ТЕС", - наголошено в повідомленні.

У Рубіжному затримано місцеву мешканку, яка передавала терористам дані про розташування та чисельність українських підрозділів, а також відомості про затриманих бойовиків.

Усім трьом оголошено підозру у створенні терористичної організації й обрано запобіжний захід - утримання під вартою. Затриманим загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 23 травня було вбито одного з польових командирів "ЛНР", ватажка "привидів" Олексія Мозгового. Його автомобіль розстріляли з кулемета. У результаті загинули Мозговий, його прес-секретар, два охоронці, а також "начальник служби безпеки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram