ГоловнаСуспільствоВійна

Американський журналіст вистежив бурята, який воював в Україні, за фото у "ВК"

Російський солдат відмовився від власних знімків

Американський журналіст Саймон Островський вистежив Бато Домбаєва, бурята, який воював в Україні, по фотографіях, які той виставляв на своїй сторінці у "Вконтакте". У сюжеті, опублікованому на сайті Vice News, розповідається, як журналіст зробив власні фотографії точно у тих самих місцях, де світлини робив Домбай.

Москва, Красна площа
Фото: vice.com
Москва, Красна площа

Таганрог
Фото: vice.com
Таганрог

Таганрог
Фото: vice.com
Таганрог

Вуглегірськ, Україна
Фото: vice.com
Вуглегірськ, Україна

Улан-Уде, Бурятія
Фото: vice.com
Улан-Уде, Бурятія

Зрештою Островський доїхав аж до Улан-Уде, щоб наживо поспілкуватися з Домбаєвим, проте зробити це вдалося лише телефоном. У розмові з журналістом російський військовий відмовився від своїх фотографій і заявив, що не виїжджав з країни.

Нагадаємо, що Бато Домбаєв потрапив у доповідь "Ховаються перед очима" про вторгнення Росії в Україну, опубліковану "Атлантичною радою" у травні цього року. Дамбаєва "видала" фотографія з цуценям хаскі, зроблена на Кузьмінському військовому полігоні у Ростовській області. З цією ж собакою (це видно з характерної масті цуценяти) часто фотографувалися бійці 5-ї танкової бригади взимку 2014-2015 років.

У лютому 2015 року Дамбаєв опублікував у соціальній мережі "Вконтакте" фото на на зруйнованому блокпосту - там, де сфотографувався і Островський. Географічна мітка цієї світлини свідчила про те, що її зробили в районі міста Вуглегірськ Донецької області України, а біла пов'язка на руці є неофіційним розпізнавальним знаком для російських військових і сепаратистів - українська армія і Національна гвардія використовують з цієї ж метою пов'язки жовтого кольору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram