ГоловнаСуспільствоВійна

Боєць "Айдару" заховав БМП і танк

Військовий пообіцяв віддати бронетехніку.

Боєць "Айдару" заховав БМП і танк
"Барон"
Фото: кадр с YouTube

У Сватовому Луганської області на блокпосту затримали бійця батальйону "Айдар" з арсеналом зброї. Після розмови із силовиками він віддав незареєстровану бойову машину піхоти і пообіцяв віддати захований танк.

Про це повідомляє сайт Луганської обладміністрації.

48-річного чоловіка в камуфляжному одязі співробітники військової комендатури спільно з міліцією затримали в понеділок. Він їхав у позашляховику "Тойота Ленд-Крузер" у напрямку Києва. Чоловік пред'явив посвідчення військовослужбовця в/ч 0624 (батальйон "Айдар"). Під час огляду автомобіля силовики виявили 5 автоматів Калашникова різних модифікацій, 14 набоїв для підствольних гранатометів, кулемет Калашникова, пістолет Макарова, 6 магазинів до автоматів Калашникова, а також близько 800 патронів калібру 5,45, 7,62 та 9 мм.

Затриманий виявився уродженцем Київської області, бійцем "Айдару" з позивним "Барон". Бійця, як повідомляють, мобілізували у Збройні сили в серпні минулого року, і досі він офіційно є в лавах батальйону. Його офіційна посада - командир розвідувального підрозділу, звання - старшина.

"Після розмови із силовиками "Барон" добровільно віддав незареєстровану БМП (бойова машина піхоти), яку зберігав неподалік Сватового (зараз походження цієї бойової машини з'ясовують). Крім того, він пообіцяв віддати танк, який, за його словами, заховано неподалік від лінії розмежування", - йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram