ГоловнаСуспільствоВійна

Розвідка "Дніпра-1" виявила загрозу обходу Маріуполя з півночі

За 50 кілометрів від міста з'явився новий військовий табір супротивника

Розвідка "Дніпра-1" виявила неподалік від Маріуполя - в районі села Сонцеве - новий військовий табір, розташування і характер якого може свідчити про те, що Росія готує ґрунт для обходу міста з півночі.

Безпілотник підрозділу зняв з повітря ту саму місцевість з інтервалом у 15 днів - 20 травня і 4 червня. За час між польотами дрона в районі села Сонцеве облаштували повноцінний військовий табір з професійно розташованими спорудами - облаштованими дорогами, захищеними місцями стоянки для бензовозів, великою системою окопів. На думку українських військових, це свідчить про те, що оперативне зведення споруд ретельно планувалося, імовірно, генеральним штабом РФ.

На відео в районі Комсомольського і Сонцевого вдалося зняти 12 БМД, 4 гармати "Нона", 3 САУ, 5 танків, 4 паливозаправники, щонайменше 70 солдатів особового складу. Це дозволяє припустити, що тут розташоване угруповання противника у складі щонайменше батальйонної тактичної групи, основу якої становить підрозділ ПДВ (основна ознака - бойові машини десанту), посилений танковою ротою, артилерією і піхотними підрозділами.

Характер озброєння і засобів посилення вказують на те, що основним завданням такої групи можуть бути рейдові дії між Волновахою і Чармаликом - на напрямі, найбільш загрозливому з погляду обходу Маріуполя з півночі.

Нагадаємо, що 13 червня в Маріуполі з перевіркою укріпрайонів перебував секретар РНБО Олександр Турчинов, 11 червня там перебував президент Петро Порошенко, який представляв нового керівника Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram