ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 53 рази обстріляли позиції сил АТО і населені пункти

Найактивніше бойовики діяли на підступах до Маріуполя

За добу бойовики 53 рази обстріляли позиції сил АТО і населені пункти
Фото: EPA/UPG

Протягом минулої доби сепаратисти 53 рази обстріляли позиції українських військових і населені пункти на Донбасі, застосовуючи при цьому важке озброєння.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції у Фейсбуці.

"Бойовики не припиняють спроб спровокувати наших військових порушити Мінські домовленості, одночасно активно шукають слабкі місця в нашій обороні", - йдеться в повідомленні.

Уночі з окупованого Донецька бойовики активно били з мінометів калібру 120 і 82 мм по позиціях українських військових біля Пісків і Новгородського. Зафіксовано також використання злочинцями запалювальних мін.

На Артемівському напрямку з важких мінометів і гранатометів обстріляли Ленінське, Кірове, Лозову, Луганське та Майорськ.

На Луганському зі 120-міліметрових мінометів обстріляли позиції українських військових поблизу Станиці Луганської та Новотошківського.

Також Станицю Луганську обстріляли із зенітних установок.

Найактивніше проросійські бойовики діяли на підступах до Маріуполя. Тут зі зброї різного калібру було обстріляно Широкине. Близько опівночі зі 122-міліметрових гаубиць і переносних версій "Граду" терористи били по Бердянському.

"Завдяки своєчасним і професійним діям українських військових спроби бандформувань знайти прогалини в нашій обороні залишаються марними. Вогневі засоби противника вчасно ідентифікують і придушують", - запевнили у штабі АТО.

Нагадаємо, чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Однак угод повністю не виконують. Бойовики порушують режим припинення вогню практично щодня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram