ГоловнаСуспільствоВійна

МВС пояснило ситуацію з "переходом" двох офіцерів міліції на бік ДНР

Міліціонерів тримали в ямі з 15 червня

У п'ятницю ДНР організувала прес-конференцію двох офіцерів МВС України, які заявили, що перейшли на бік сепаратистів. Начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін заявив, що міліціонерів насправді захопили в полон і катували.

Як написав Аброськін у фейсбуці, підполковник міліції Віталій Балбеков і майор міліції Олексій Кобзар - двоє співробітників ДАІ в Донецькій області - не вийшли на службу 15 червня 2015 року. Того дня до міліції звернулися дружини офіцерів із заявою про те, що їхні чоловіки пішли з дому і не повернулися.

"У ході пошукових заходів встановлено, що до зниклих офіцерів звернувся з проханням про допомогу знайомий Герман Сальников, 1972 року народження, зареєстрований в Донецьку, який після окупації проживав у Києві і працював у фіскальній службі України. На одному з блокпостів українських військових потрібно було зустріти його дружину з Донецька. Вона мала передати дитину на канікули. Дорогою офіцери заблукали і наткнулися на бойовиків ДНР. На місці убили Германа Сальникова і поранили в ногу Олексія Кобзара. Потім офіцерів посадили в яму, били і принижували. Ось така правда про "добровільний перехід" наших співробітників на "службу в правоохоронні органи республіки", - розповів Аброськін.

Нагадаємо, на початку червня аналогічна історія трапилася з українським військовим Романом Марченком, захопленим у полон у боях біля Мар'їнки. Сепаратисти організували прес-конференцію Марченка, на якій він розповів про нібито великі втрати сил АТО. Після цього військового відпустили. Вже на контрольованій Україною території Марченко розповів, що вчинити так його змусили побиттям і погрозами родині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram