ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про напружений вечір і спокійну ніч на Донбасі

Військові запевняють, що бойовики стріляють самі по собі.

Штаб АТО повідомив про напружений вечір і спокійну ніч на Донбасі
Фото: Макс Левин

Із 18:00 по 24:00 5 липня бойовики на Донбасі більш ніж 20 разів обстрілювали позиції сил АТО.

Як повідомляє прес-центр АТО, двічі застосовували зброю, заборонену Мінськими домовленостями. Це сталося о 21:10 поблизу Первомайського, де протягом півгодини проросійські бандити стріляли зі 122-міліметрової артилерії і танка, і поблизу Пісків - там з 21:15 по 21:40 бойовики здійснили артилерійський обстріл зі 122-міліметрової артилерії. З 22:00 у Пісках почався обстріл ще й із танка і стрілецької зброї.

В основному бойовики вели вогонь по позиціях сил АТО в районі Станиці Луганської, Щастя, Сизого, Болотяного, Кримського в Луганській області. У Донецькій області обстріляли Мар'їнку, Опитне, Первомайське, Піски, Троїцьке, Лозове, Золоте та Луганське. На Маріупольському напрямку обстрілу також зазнали Старогнатівка, Бахчовик, Миколаївка, Чермалик.

З 0:00 до 6:00 сьогодні, 6 липня, кількість обстрілів позицій сил АТО значно поменшала. Зі стрілецької зброї обстріляли Кримське й Авдіївку. Зафіксовано проліт безпілотного літака в небі над Луганською областю.

За інформацією штабу АТО, почастішали випадки, коли російські найманці ведуть вогонь у бік своїх же позицій. Мета цих обстрілів - заявити, що українські військові порушують Мінські домовленості, особливо перед завтрашньою зустріччю Тристоронньої контактної групи.

Нагадаємо, 4 липня в Луганській області на міні підірвалися вісім українських бійців. П'ять із них загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram