ГоловнаСуспільствоВійна

Ситуація в зоні АТО загострилася, - штаб

За день бойовики 29 разів обстріляли позиції українських військових

Ситуація в зоні АТО загострилася, - штаб
Фото: warfiles.ru

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загострилася. Станом на 18:00 зафіксовано 29 обстрілів позицій українських військових з боку бойовиків зі 152-міліметрової артилерії і 120-міліметрових мінометів.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуку.

"Від початку доби бойовики вели обстріл зі 120-міліметрових мінометів позицій сил АТО поблизу Новгородського і Павлополя в Донецькій області. О 4:10 бойовики застосували під Павлополем танк. О 12:40 терористи вели артилерійський обстріл позицій сил АТО в районі Гранітного. Через годину по цьому ж населеному пункту почався мінометний обстріл", - йдеться в повідомленні.

У прес-центрі зазначають, що обстріли почалися одночасно з початком переговорів тристоронньої контактної групи щодо Донбасу в Мінську.

"Від початку переговорів контактної групи в Мінську бандформування, неначе за чиїмось наказом, почали обстріл зі 120-міліметрових мінометів. О 15:20 поблизу Новгородського, о 16:00 - поблизу Луганського, з 16:50 - обстрілювали Опитне, а з 17:20 - Водяне", - йдеться в повідомленні.

Також зафіксовано турбуючий вогонь зі стрілецької зброї по позиціях бійців АТО в напрямку Мар'їнки, Пісків, Золотого, Майорська, Станиці Луганській та Лозового. Також військові зафіксували в Луганській області два прольоти ворожих безпілотників.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі не загинув жоден український військовий, троє бійців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram