ГоловнаСуспільствоВійна

"Правий сектор" відвів свої підрозділи із зони АТО

Спікер ДУК назвав це збігом з подіями в Мукачевому.

"Правий сектор" відвів свої підрозділи із зони АТО
Фото: Макс Требухов

Спікер ДУК ПС Андрій Шараскін заявив, що бойові підрозділи "Правого сектору" виводяться із зони АТО, але запевнив, що це не стосується мукачівських подій.

"Усі наші бойові підрозділи відводяться зараз на наші оперативні бази. Підрозділи та населені пункти я коментувати не буду, тому що там залишаються бійці ЗСУ, але такий наказ був. Підготовка до виведення і планування - це було за кілька днів до вчорашніх подій, тому це збіг", - розповів він у коментарі 112 каналу.

Шараскін також прокоментував сьогоднішні загрози спікера "Правого сектору" Артема Скоропадського, який заявив що ПС може пустити всі батальйони на Київ. "Я скажу так: Артем Скоропадський ніби може коментувати політичне крило "Правого сектору", я ж є спікером Добровольчого українського корпусу. Такого наказу не було", - заявив він.

Спікер ДУК заявив, що у бійців "Правого сектору" немає мети проливати кров. "Зараз усі бійці перебувають на наших базах", - запевнив він.

Нагадаємо, що напередодні в Мукачевому сталася перестрілка за участю бійців "Правого сектору", міліції та охорони нардепа Михайла Ланя. В результаті загинули 3 людини (двоє з "Правого сектору" і один цивільний), поранені ще четверо цивільних, шість правоохоронців і четверо "правосеків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram