ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинули 8 військових

16 бійців отримали поранення

За добу на Донбасі загинули 8 військових
Фото: www.facebook.com/uacrisis

За минулу добу в в зоні бойових дій на Донбасі загинули вісім військових, ще 16 бійців отримали поранення.

Про це на брифінгу заявив спікер АТО Андрій Лисенко.

Зокрема, 5 українських військовослужбовців загинули під час виконання завдань з перевірки надійності мінних укріплень поблизу українсько-російського кордону у Станично-Луганському районі, додав він.

У цілому ж ситуація в зоні АТО далі погіршується. Противник різко збільшив щільність вогню на низці ділянок фронту.

На Луганському напрямку бойовики у другій половині вівторка активізували обстріли, особливо після заходу сонця. Обстрілу з мінометів зазнала Станиця Луганська. У районі Новотошківського на Бахмутській трасі противник провів два обстріли позицій військових з реактивних установок "Град-П". Поодинокі провокації бойовиків, які супроводжувалися стріляниною зі стрілецької зброї і гранатометів, траплялися у Щасті, Трьохізбенці, Кримському та Золотому.

На Донецькому напрямку ситуація залишається найскладнішою - тут фіксується понад 80% фактів порушення режиму тиші з боку НЗФ.

Чотирма районами найбільшої напруги на цій ділянці фронту залишаються агломерація Світлодарська, північні околиці Горлівки, Новгородського і західних околиць Донецька, причому скрізь противник активно застосовує важке озброєння - великокаліберну артилерію і танки.

Зокрема, противник почав вести вогонь зі стрілецької зброї по позиціях військових вчора вранці, згодом увівши в дію 152-мм гармати. Вогонь вівся з району Вуглегірська. Артилерійська канонада тривала практично цілий день. З іншого боку Світлодарського водосховища під ворожим артилерійським і мінометним вогнем опинилися Майорськ, Миколаївка Друга і Ленінське. Українські військові неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

Не припиняються ворожі обстріли позицій військових поблизу с. Новгородське, де розташована важлива залізнична станція і хімічний завод. Противник застосовував всі види наявного озброєння на цій ділянці - від стрілецької зброї до танків і ствольної артилерії, ведучи вогонь з Горлівки, розташованої всього за кілька кілометрів.

У районі Донецького аеропорту бойові дії тривають цілодобово.

За минулу добу бойовики активізували застосування танків, працювали снайпери поблизу Красногорівки.

На південь від Донецька, в районі Оленівки, Докучаєвська, Волновахи, провокацій не було.

На Маріупольському напрямку ситуація була відносно спокійною - зафіксовано лише три короткострокові провокації із застосуванням стрілецької зброї. Це сталося в Миколаївці, Талаківці і Широкиному.

Учора в зоні АТО було зафіксовано 5 польотів ворожих безпілотників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram