ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери "Чорного тюльпана" припиняють вивіз із зони АТО тіл загиблих

Причини банальні: немає грошей і підтримки держави.

Волонтери "Чорного тюльпана" припиняють вивіз із зони АТО тіл загиблих
Фото: Макс Требухов

Волонтери гуманітарної місії "Евакуація-200", або "Чорний тюльпан", які займалися евакуацією тіл загиблих із зони АТО, призупиняють діяльність. Про це повідомив її керівник Ярослав Жилкін у фейсбуку.

"Причини банальні: нестача коштів - на ремонт транспорту (дві машини стоять в очікуванні ремонту, одна з лисими колесами), нема за що відрядні відшкодувати волонтерам, проїзні, витратні матеріали ну і т.п.; не визначено наш статус - хлопці вже використовували свої відпустки на роботах! А за що сім'ї годувати? Я вже мовчу про те, що ніхто з наших так і не отримав статус учасника (хоча вони як ніхто заслужили цей статус)", - поскаржився він.

За даними Жилкіна, за 318 днів "Евакуація-200" вивезла із зони АТО 609 тіл і фрагментів тіл.

"Ще у вересні 14-го року, усвідомивши обсяг майбутніх робіт, ми постійно зверталися в усі інстанції в т.ч. і до Президента, про існування проблем місії, мовляв, ми виконуємо функції держави! І потрібно терміново вжити заходів! Нас годували обіцянками, проводили нескінченну кількість нарад, ми тим часом виснажували свої кошти і сили, в надії, що ось-ось... Але, на жаль", - написав Жилкін.

На його думку, державі не важливі зниклі безвісти і загиблі, бо на них, на відміну від полонених, не попіаришся.

Нагадаємо, у квітні LB.ua взяв інтерв'ю у Ярослава Жилкіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram