ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики оголосили про часткове відведення танків і гармат калібром до 100 мм

Ситуація в гарячих точках в районі Донецька, Дебальцевого і Щастя залишиться без змін

Бойовики оголосили про часткове відведення танків і гармат калібром до 100 мм
Фото: EPA/UPG

Ватажки ДНР і ЛНР оголосили про рішення відвести танки і озброєння калібром до 100 мм від лінії зіткнення на відстань щонайменше 3 кілометри.

Як повідомляє сепаратистський сайт ДАН, мова не йде про гарячі точки. "Зараз це райони північ від Донецька і Дебальцеве. Разом вони складають всього 10-12 відсотків протяжності лінії розмежування", - цитує сайт Олександра Захарченка.

ЛНР такою гарячою точкою визначила місто Щастя. "Ми відведемо всю нашу бойову техніку і артилерію калібром до 100 мм на відстань щонайменше 3 кілометри від лінії зіткнення. Єдиним винятком для нас є район населеного пункту Щастя, звідки ми будемо готові вивести техніку і озброєння, яка там залишилася, тільки після виконання українською стороною аналогічних зобов'язань на інших ділянках", - заявив представник ЛНР в контактній групі Владислав Дейнего.

Нагадаємо, що таке рішення послідувало після того, як Україна запустила конституційний процес децентралізації влади, а також після того, як вчора ввечері відбулися телефонні переговори лідерів країн "нормандської четвірки".

Україна пропонувала здійснити обопільне відведення танків від лінії розмежування на Донбасі ще в березні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram