ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО поки що не отримували наказу про відведення озброєння калібром менш як 100 мм, - Генштаб

Ситуацію на Донбасі обговорять 21 липня в Мінську

Сили АТО поки що не отримували наказу про відведення озброєння калібром менш як 100 мм, - Генштаб
Фото: Пресс-служба Минобороны

Підрозділи, задіяні в антитерористичній операції на Донбасі, на даний момент не отримували наказу на відведення від лінії зіткнення озброєння калібром менш як 100 мм.

Про це заявляють у Генштабі Збройних сил, передає "Інтерфакс-Україна".

"Документів, наказів, які б зобов'язували нас відводити озброєння і техніку на певні дистанції - йдеться про озброєння калібром менш як 100 мм - ми таких завдань не отримували", - зазначив речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"Також відомо, що 21 липня планується засідання у Мінську, можливо, там буде прийнято якесь рішення. Які питання будуть порушуватися, чи будуть питання, пов'язані з відведенням озброєння - я не можу сказати", - додав він.

Коментуючи інформацію про нібито відведення т. н. "ДНР-ЛНР" озброєння калібром менш як 100-мм в односторонньому порядку, Селезньов сказав, що це питання до міжнародних спостерігачів.

"Цю інформацію підтвердити не можу. Це питання до спостерігачів СММ ОБСЄ та учасників Спільної центру з контролю за розмежуванням", - сказав він.

Нагадаємо, за інформацією штабу АТО, бойовики додатково підтягнули на вогневі позиції великокаліберну артилерію, заборонену мінськими домовленостями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram