ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли позиції сил АТО близько Мар'їнки понад 20 разів

Також з забороненої зброї стріляли поблизу Опитного, Авдіївки, Первомайського, Пісків, Станиці Луганської та інших н.п.

Бойовики обстріляли позиції сил АТО близько Мар'їнки понад 20 разів
Фото: EPA/UPG

Бойовики здійснили понад 20 обстрілів позицій сил антитерористичної операції біля Мар'їнки Донецької області за день.

Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО у Facebook.

"Протягом дня позиції сил АТО зазнавали обстрілу із забороненої зброї поблизу н.п. Опитне, Авдіївка, Кірове, Березове, Яснобродівка, Курдюмівка, Первомайське, Новотроїцьке, Піски, Станиця Луганська, Красногорівка, Лозове, Миколаївка. Найчастіше обстрілювали (понад 20 разів) позиції українських військових поблизу Мар'їнки. Захисники України відповідали зі стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, у штабі АТО заявили, що бойовики винуваті у "відвертому бандитизмі й убивствах" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей і саме в обстрілі житлових кварталів населених пунктів і міст Донбасу.

У штабі також прокоментували початок відведення від лінії зіткнення техніки калібру до 100 мм, про який заявили в ДНР. У штабі заявили, що ця заява не збігається із обстрілами з боку бойовиків. Українська сторона все озброєння, згідно з мінськими домовленостями, вже давно відвела.

Нагадаємо, в ніч проти 19 липня бойовики обстріляли житлові квартали Донецька: загинули чотири мирі жителі, ще чотирьох поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram