ГоловнаСуспільствоВійна

У штабі АТО спростували інформацію про відведення батальйонів з позицій

Міліція готова замінити військових у Широкиному.

У штабі АТО спростували інформацію про відведення батальйонів з позицій
Фото: Макс Требухов

У штабі антитерористичної операції (АТО) спростували інформацію, поширену ЗМІ, про відведення батальйонів "Азов" і "Айдар" зі своїх позицій.

Відповідна заява розміщена на сторінці прес-центру АТО у Facebook.

"Прес-центр штабу АТО уповноважений заявити: поширене деякими засобами масової інформації повідомлення про відведення підрозділів батальйону "Азов" з позицій поблизу Широкиного і батальйону "Айдар" на Луганському напрямку, не відповідає дійсності. Недостовірна інформація поширюється деякими ЗМІ і сумнівними експертами з метою дискредитації сил АТО і роздування панічних настроїв у суспільстві", - йдеться в повідомленні.

Про те, що відведення військ не буде, заявив на своїй сторінці у Facebook і голова ГУ МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін. За його словами, якщо навіть такий наказ буде, військовим на зміну прийде міліція.

"Наказу про відхід з Широкиного не надходило. Якщо навіть і надійде вказівка військовим, їм на зміну прийде міліція. Ми готові взяти під охорону демілітаризовану територію у разі такого наказу", - повідомив Аброськін.

Нагадаємо, сьогодні, 26 липня, в Маріуполі стартувала безстрокова акція "Маріуполь - це Україна" проти демілітаризації Широкиного і виведення з фронту добровольчих батальйонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram