ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 82 обстріли за минулу добу

Сильні обстріли тривають поблизу Донецька і в районі Артемівська.

Штаб АТО нарахував 82 обстріли за минулу добу
Фото: Макс Левин

Учора незаконні збройні формування на Донбасі 82 рази порушили режим припинення вогню, використовуючи при цьому артилерію, міномети, гранатомети і стрілецьку зброю.

На додачу до зведень про обстріли від опівночі до 18:00 середи, які військові оприлюднили вчора ввечері, вранці в четвер прес-центр АТО перерахував місця, де стріляли, починаючи з 18:00.

Зокрема: з 18:00 29 липня і до опівночі незаконні збройні формування переважно обстрілювали позиції військових, які дислокуються поблизу Донецька і в районі Артемівська. З 17:45 до 20:30 ворог вів вогонь зі 120-міліметрових мінометів по опорному пункту поблизу Пісків. А о 21:00 і 22:00 з танка з боку Горлівки найманці обстріляли сили АТО в районі Ленінського на Артемівському напрямку. Також із танка о 21.35 бойовики вели вогонь по позиціях військових у Трьохізбенці Луганської області. Крім того, тричі зі 120-міліметрових мінометів стріляли по Красногорівці та Майорському.

Використовувалася і артилерія. О 22:15 бойовики зі 152-міліметрової артилерії били по Яснобродівці Донецької області. А о 22:35 найманці з використанням артсистем калібру 152 і 122 міліметра знову вели вогонь по позиціях українських військових у районі Ленінського. Закінчили добу обстрілом військових із танка й артилерії о 23:45 біля Старогнатівки на Маріупольському напрямку.

Після півночі бандформування продовжили збройні провокації в основному на Артемівському та Донецькому напрямках.

Нагадаємо, у вівторок на Донбасі загиблих не було, двоє військових отримали поранення.

Від початку антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях загинули 2,3 тис. військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram