ГоловнаСуспільствоВійна

Під час обстрілу Дзержинська загинули двоє цивільних і один військовий (оновлено)

У місті пошкоджено газопровід і зникло світло.

Під час обстрілу Дзержинська загинули двоє цивільних і один військовий (оновлено)
Архив
Фото: Макс Левин

Близько третьої години ночі бойовики обстріляли центральну частину міста Дзержинська. Загинули два місцеві жителі, чоловіки 1982 і 1956 року народження, повідомляє міліція Донецької області.

Пошкоджено газопровід, частина міста залишилася без електропостачання. Знеструмлено дві шахти, понад 200 шахтарів залишалися під землею, але зараз їх уже змогли евакуювати.

Згодом міліція повідомила, що ще одна місцева мешканка 1980 року народження отримала осколкове поранення грудної клітини.

Основна частина снарядів потрапила на вулиці Поболенка, Пушкіна, Свердлова. Пошкоджено електропідстанції двох міських шахт - «Південної» і «Північної». Зафіксовано руйнування трьох житлових будинків та місцевого автомагазину. Під обстріл бойовиків потрапили також селища Новгородське і Курдюмівка. Постраждалих серед мирного населення немає.

У свою чергу, прокуратура Донецької області повідомила, що в Дзержинську загинув також військовослужбовець ЗСУ 1989 року народження.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Нагадаємо, за оцінками ООН, за час бойових дій на Донбасі загинули понад 6,8 тис. осіб, понад 17 тис. були поранені. 2300 осіб із-поміж загиблих - українські військові. Решта: бойовики, мирні жителі і 298 пасажирів збитого "Боїнга". ООН спирається у своїй оцінці на офіційні дані і дані лікарень на окупованій території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram