ГоловнаСуспільствоВійна

Унаслідок обстрілу у зоні АТО загинули двоє військових, п'ятеро поранені

За минулу добу бойовики здійснили максимальну кількість обстрілів від початку місяця

Унаслідок обстрілу у зоні АТО загинули двоє військових, п'ятеро поранені
Фото: EPA/UPG

За минулу добу бойовики здійснили максимальну кількість обстрілів позицій сил антитерористичної операції на Донбасі від початку місяця.

Про це повідомляє офіційний сайт РНБО.

"За останню добу скоєно 105 обстрілів українських позицій російсько-терористичними угрупованнями з використанням заборонених великокаліберних артилерійських систем. Це найбільша кількість обстрілів з початку місяця. Внаслідок обстрілу загинули двоє військових, п'ятеро поранені", - йдеться у повідомленні.

У РНБО звернули увагу міжнародних спостерігачів та офіційних представників ОБСЄ на збільшення кількості обстрілів позицій сил АТО із заборонених артилерійських систем, а також обстрілів житлових кварталів прифронтових міст, у результаті яких гинуть мирні жителі.

"Крім того, спостерігається концентрація військових сил противника на небезпечних напрямках. На території Кримського півострова і на східному кордоні з Україною тривають активні тренування і злагодженість штурмових підрозділів збройних сил РФ. Все це свідчить про свідоме торпедування Росією всіх мирних домовленостей, сформованих на підставі Мінських угод", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, бойовики сформували 4 "ділянки оборони" на ділянці від Київського району Донецька до Майорська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram