ГоловнаСуспільствоВійна

Місця дислокації озброєння бойовиків охороняють військові з Оренбурга

Спостерігачі недорахувалися кількох одиниць артилерії.

Місця дислокації озброєння бойовиків охороняють військові з Оренбурга

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що місця дислокації важкого озброєння ДНР охороняють військові Росії з Оренбурга.

Про це йдеться у звіті місії за 2 серпня, опублікованому 3 серпня.

Як зазначає СММ, вона оглянула п'ять місць зберігання важкого озброєння ДНР, а також чотири місця дислокації важкої техніки ЗСУ.

"СММ виявила, що вся зброя, раніше зафіксована у 3 місцях дислокації ДНР, на місці. Озброєний чоловік, який охороняє об'єкт на одному з місць, стверджував, що він і присутні на майданчику були військовими 16-ї частини повітряно-десантної бригади з Оренбурга, Росія. Вони не мали ознак розрізнення", - йдеться у звіті.

Також, як зазначили в ОБСЄ, в одному з місць дислокації зброї ДНР не вистачало двох одиниць артилерії. В іншому місці дислокації після 15 хвилин очікування для доступу спостерігачі також помітили, що бракує двох одиниць артилерії.

Нагадаємо, російський військовий спецпризначення ГРУ Євген Єрофєєв, якого затримали в Луганській обл. українські військові, заявив, що, крім нього й Олександра Александрова, в українських СІЗО перебувають і інші російські військові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram