ГоловнаСуспільствоВійна

"Метінвест" заявляє про обстріл Авдіївського коксохімзаводу

Підприємство опинилося на межі зупинки

"Метінвест" заявляє про обстріл Авдіївського коксохімзаводу
Фото: Александр Ратушняк

Уночі, 4 серпня, Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ) групи "Метінвест" зазнав масованого обстрілу. Про це повідомляє офіційний сайт "Метінвесту".

"Порушено енергопостачання та залізничне сполучення підприємства. Жертв і постраждалих серед співробітників АКХЗ немає. Пошкоджено три з чотирьох високовольтних вводів, що живлять завод. Друге виробниче крило знеструмлено і зупинено", - йдеться в повідомленні.

Фахівці заводу переводять коксові батареї 3-го і 4-го коксових цехів у режим гарячої консервації. Зупинено вуглепідготовчу фабрику. Зараз через серйозні пошкодження в залізничному цеху підприємство не має можливості отримувати сировину і відправляти готову продукцію.

"Пошкодження високовольтних вводів поставило підприємство на межу повної зупинки. Технічної можливості використання резервних джерел енергопостачання Авдіївський коксохім не має", - наголошують у "Метінвесті".

Енергетики ДТЕК і АКХЗ почали обстежувати пошкоджені лінії електропередач.

Нагадаємо, Авдіївський коксохімічний завод зазнає артилерійських і мінометних обстрілів з липня 2014 року. За цей час на його території розірвалося більш ніж 320 снарядів. Семеро заводчан загинули, понад 50 п'ятдесят отримали поранення. Востаннє АКХЗ обстріляли 27 липня, було пошкоджено обладнання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram