ГоловнаСуспільствоВійна

Мінінформації не підтверджує дані ОБСЄ про російського десантника

16-ї повітряно-десантної бригади з Оренбурга не існує.

Мінінформації не підтверджує дані ОБСЄ про російського десантника
Фото: Макс Левин

Заява озброєного чоловіка, який назвався спостерігачам ОБСЄ на Донбасі військовослужбовцем 16-ї повітряно-десантної бригади російської армії з Оренбурга, не відповідає дійсності, повідомило Міністерство інформаційної політики України.

"З приводу інформації у звіті ОБСЄ за 2 серпня про те, що один з озброєних терористів назвав себе та інших російських найманців "частиною 16-ї повітряно-десантної бригади з Оренбурга": такої бригади взагалі не існує, тому ми вважаємо, що це може бути або запланована інформаційна спецоперація для дискредитації українських ЗМІ та ОБСЄ, або дурість російських терористів", - повідомляється в групі "Інформаційні війська України" у Фейсбуці.

У звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за 3 серпня повідомлялося, що російські військовослужбовці без розпізнавальних знаків несли службу на території Донбасу. "Озброєний чоловік, який охороняв одне з збройових сховищ (що належать проросійським сепаратистам. - Ред.), стверджував, що він та інші, які були там, входять до складу 16-ї повітряно-десантної бригади з Оренбурга", - сказано в документі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram